Distanskurs: Ungdomscoach med MI hösten 2019 - halvfart

Kursen omfattar 17 veckor

  • Hösttermin 2019
    26 augusti - 20 december

Distans
Studietakt 50 %

ANSÖKAN TILL UNGDOMSCOACH ÄR NU STÄNGD.

Arbetar du med ungdomar i en professionell roll eller på din fritid? Vill du utveckla dina arbetsmetoder? På kursen får du lära dig hur du på ett professionellt sätt kan stötta och coacha de ungdomar du har runt om dig.

Vi erbjuder en fullständig coachutbildning som har fokus på ungdomar. Elva coachkompetenser presenteras, tränas och sammanlänkas genom praktik och teori. Under hela studietiden har du din lärare på Tollare folkhögskola som personlig coach. Mellan de fysiska träffarna sköter du dina studier på egen hand. Givetvis har du handledning från lärarna samt stöd och support från resten av deltagargruppen.

Distansarbetet sker via nätet och förutsätter aktiv och regelbunden kommunikation med handledare och övriga deltagare i gruppen. Distansarbetet sker i via Google Classroom.

Studierna förutsätter aktiv och regelbunden kommunikation med handledare och övriga deltagare i gruppen.

Kursinnehåll

– Coachningens grunder
– Motivation
– Kommunikation med MI
– Metoder
– Utsatta ungdomar
– Etik

Kostnader

Du betalar under din utbildningstid här på Tollare folkhögskola 4 220 kr för material samt mat i samband med träffarna. Utöver detta tillkommer kurslitteratur.

Själva undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig inget. Skolan får statsbidrag.

Vem kan söka?

Du ska arbeta med ungdomar professionellt eller på din fritid. Tillgång till dator och Internet.

Ansökan

Du kan förbereda dig genom att skanna dina betyg från tidigare utbildningar, så att du kan bifoga dessa som PDF i ansökan. Du skall även bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs.

Sista ansökningsdag 1 juni 2019.

Samlingar på Tollare

27 – 30 augusti
24 – 27 september
12 – 15 november
10 – 13 december

Länkar

ANSÖKAN TILL UNGDOMSCOACH ÄR NU STÄNGD.